Naturen i området

 

Brædstrup ligger i Bakkelandet i et af danmarks højestbelligende og mest sørige områder. Landskabet er præget af udstrakte skove, skovomkransede søer, heder og mange mindre overdrevsaraealer. En række af de store søer bindes sammen af landets største å Gudenåen, som også ligger få min. kørsel fra Brædstrup. I området finder man Danmarks to højeste punkter, Yding Skovhøj, som er 173 meter og Ejer Bavnehøj, som er 171 meter. Den mest imponerende udsigt har man imidlertid fra Himmelbjerget på 147 meter.

 

Ringsø og Nedenskov Sø

Ring SoeOmkring Brædstrup ligger flere søer til glæde for områdets borgere og gæster - både for lange gåture, fiskeri, badning og meget mere.

Ring sø er den nærmest beliggenhed, og grænser op til Ringsøpark i Brædstrup. Søen har en omkreds på
ca. 3 km, med tilhørende sti (hvor halvdelen i 2016 er planet og gjort mere brugervenlig) som giver mulighed for nogle gode gå turer. Foruden et rigt dyre plant og dyreliv, har Ring Sø egen badebro og strandbred som flittigt brugt af byens borger og gæster til badning.

Foruden Ring Sø, ligger Nedenskov sø kun få km fra Brædstrup. Søen er omgivet af skov og har skovlysning med anlagt badebro og sandbred til glæde for de mange badegæster. Der er desuden opstillede toiletter og gode parkeringsforhold. På varme sommerdage ser man ofte at hele strandbredden fyldt med badegæster.

 

 

Naturstien mellem Horsens og Silkeborg

NaturstienDen nedlagte jernbane mellem Horsens og Silkeborg fører i dag cyklister, vandrere og ryttere gennem frodige ådale, åbne herregårdslandskaber, lyngklædte hedeområder, gamle bøgeskove og det bakkede midtjyske Søhøjland. Med asfaltbelægning i stiens ene side kan cykler, kørestole, klapvogne og rulleskøjter nemt komme frem. Stiens fortid som jernbane betyder også, at stigninger og fald undervejs er begrænsede.

Samtidig har stien en plan belægning og er godt beskyttet fra den motoriserede trafik. Der er primitive overnatningspladser med shelters, vand og multtoiletter for hver 10-15 kilometer. Derudover er der rastepladser med borde og bænke undervejs. I vinterhalvåret anvendes naturstien desuden til langrendsski. Flere detaljer

 

 

Folkeparken og Ringskov

FolkeparkenØst for Brædstrup by ligger Ring Skov, og mellem byen og skoven ligger Folkeparken. Ring Skov har i to ombæringer tilhørt Mattrup Gods, og skoven er hovedsagelig dannet af skovlodder til fæstegods, som er frasolgt Mattrup. Ring skov udgør ca. 300 Ha og har flere stier til gå-, løbe-, og cykelture. I skoven ligger desuden en skøjtebane, som anvendes af byens borgere. Derudover har Horsens Kommune i 2013 anlagt en ca. 2 ha stor hundeskov til glæde for de firbenede og deres ejere.


Folkeparken er gennem årene blevet brugt til bl.a. ringridning, og har været fast hjemsted for Tennisklubben, Det Danske Spejderkorps, lejeplads og indtil 1968 blev der også afholdt dyrskue her.
I nyere tid er Folkeparken blevet brugt til Bakkefester, Vise- og Børnefestivaller, Grundlovsfester, Sangaftener og senest "Brædstrup Rock". Af andre arrangementer kendes Brædstrup løbet, Ring skov løbet og Naturstimarathon.